Hoveddel Side topp

Hvor var du da Brå brakk staven?

Stor dramatikk på Herrestafetten under Ski VM i Oslo i 1982, blir det samme dramatikk under årets Ridderrenn når ski legenden Oddvar Brå stiller ut som ledsager under Ridderrennet - blir du den heldige?

La ham få en staaaav!!!

"....Lars-Erik Eriksen, Ove Aunli og Pål Gunnar Mikkelsplass har alle gjennomført sine etapper. De sender ankermann, Oddvar Brå, ut på en 2. plass, 12 sekunder bak Aleksandr Zavjalov, som representerer Sovjetunionen.

Bare to dager tidligere har Oddvar Brå slått samme mann med 9 sekunder på herrenes 15 kilometer. Både han og Zavjalov vet at det står mellom de to. Så skjer det som skulle få det til å koke over for alle med norsk blod i årene. Idet Brå er i et kjempedrag opp på siden av Zavjalov smeller det ved Gratishaugen.

Brå brekker staven idet han går forbi Zavjalov, som faller, men fortsetter like bak.

"La ham få en staaav", roper kommentatorene fra bua. De to løperne staker til slutt sammen over målstreken, og må dele gullmedaljen. Resten er skihistorie."

(Sitat fra artikkel til Anniken Sande i NRK)

Vi er så heldige å få den folkekjære skikongen Oddvar Brå og forfatter Thor Gotaas opp på Ridderuka for å holde et foredrag om boka si "Oddvar Brå - et skiløperliv". De vil også være ledsagere under Ridderrennet 2019. 


Se den dramatiske innspurten fra 1982 her: 

Her brekker Brå staven

Thor Gotaas er også forfatter av følgende bøker: 
Femmila
Birken
Før og etter Wirkola
Mitt liv som middels langrennsløper
Skimakerne
Løping - en verdenshistorie

 

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn