Hoveddel Side topp

Vinner av Erling Stordahls Ærespris 2018

Årets verdige vinner av Erling Stordahls Æresspris 2018 er leder av Achilles of Norway - Bedir Yiyit!

Årets ærespris går til en person som har utmerket seg innen idrett. Person har gjennom de siste drøye 10 årene vist stor vilje og evne til å å mestre krevende utholdenhetsidretter. Blant annet i skiklassikerne Marcialonga, Vasaloppet og Birkebeinerrennet. I Birken har det også vært flere trippeldeltagelser innen ski, sykkel og løp.

Lengre løp og sykkelbragder har det også blitt, både Norge på langs på sykkel og en lang rekke marathonløp. Personen har også fullført Norges kanskje tøffeste konkurranse - Norceman - med flott resultat og som eneste utøver med sin funksjonsnedsettelse. Personen er også en ivrig deltager på Ridderrennet og Ridderuken, og er her i salen i dag.

Tross flotte idrettsbragder har juryen i sin vurdering lagt størst vekt på personens evne til å motivere andre syns- og bevegelseshemmede til et fysisk aktivt liv. De siste 10 årene har han organisert et bredt og variert fysisk aktivitetstilbud her til lands, og han står også i bresjen for å organiserte reiser for syns- og bevegelseshemmede til New York marathon.

Juryen er spesielt imponert over at hedersprisvinneren har mestret både egne bragder og samtidig motivert så mange andre til et fysisk aktivit liv, tross personens utfordrende kombinerte syns- og hørselstap, og at han i tillegg kommer fra et ikke-vestlig land med tilhørende kulturelle og språklige utfordringer.

Årets verdige vinner av Erling Stordahls æresspris  er - leder av Achilles of Norway - Bedir Yiyit!

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn