Hoveddel Side topp

RIDDERCAMP PÅ BEITOSTØLEN

Riddercamp - et friluftstilbud for syns- og bevegelseshemmede fra 15 år og oppover.

Tid og sted

Fra 28. august - 2. september 2019 ved Beitostølen Helsesportssenter (BHSS).

Kort om campen

Foreningen Ridderrennet i samarbeid med Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) startet i 2016 et helt nytt friluftslivtilbud (Riddercamp) for syns- og bevegelseshemmede personer fra 15 år og oppover. 

Riddercampen skal ha sitt utgangspunkt på Beitostølen og bruke de fasiliteter og de naturområder og kvaliteter som finnes i dette området. Det å lære ferdigheter knyttet til det å være på tur ute, vil være en viktig dimensjon under campen.

Våre hovedaktiviteter vil derfor være fjellturer, padling, ridning, leirdueskyting, turplanlegging og bålfyring. I tillegg vil en viktig del av campen være å tilbringe dagene ute sammen med andre.

Bosted

Deltagerne vil bo i store, solide lavvoer med soveplass for 6-8 personer. Vi har et tak på tilsammen 24 deltagere.

Vi inntar alle måltider utendørs rundt bålet, hvor maten også vil bli tilberedt. Vi har en hovedlavvo til bruk hvis det skulle bli dårlig vær. 

Det er tilgang på dusj og toalett på BHSS. 


Aktiviteter og instruktører

Du kan velge mellom disse hovedaktivitetene: ridning, fjell-/toppturer, leirdueskyting og kajakkpadling.

Vi kommer til å ha godt kvalifiserte instruktører med på de ulike aktivitetene som vil ivareta deltagere. Det vil ikke være en ledsager per deltager slik det er under Ridderuka på vinteren, men vi vil sørge for at de bistår deltagerne på en best mulig måte. Dette fordrer derfor at du som skal være deltager på campen er relativt selvhjulpen.

Oppstart/transport

Vi starter kl. 18:00 onsdag kveld, med hjemreise søndag kl. 16:00. Deltagerne må sørge for transport tur/retur på egen hånd. Det går rutebusser fra bl.a Gardermoen og Oslo Bussterminal som stopper rett utenfor Beitostølen Helsesportssenter. 

Egenandel

Egenandel for campen vil være 850 kr. Dette dekker mat og alle kurs. Transport tur / retur Beitostølen må den enkelte ordne selv. 

Søknadsfrist
Send oss din søknad innen 30. juni 2019. De som får plass på Riddercampen 2019 vil få beskjed i løpet av uke 27 (1-5. juli).

Utstyr deltageren må ha med:

Soveposen må være minst 3 sesongspose, og liggeunderlaget må tåle kuldegrader (i begynnelsen av September kan det være nattefrost).

Klær - til å ha på og sove ute i all slags vær i 4 dager (listen er ikke uttømmende) 
- Minst 2 sett med ullundertøy
- Minst 3 par ullsokker - tynne og tykke
- Varm genser/fleece
- Vann- og vindtett jakke og bukse
- Gode impregnerte fjellsko 
- Vanntette sko / støvler
- Lue, hals/buff, hansker/votter
- Lett dunjakke (kjekt på pauser og ved bålet om kvelden)
- Drikkeflaske/termos
- Hodelykt (kjekt om kvelden)
- Dagstursekk/vandresekk
- Sitteunderlag til bruk på tur 
- Badeklær - (Padling vil ha en oppstartsøkt i basseng)
- Håndklede og toalettsaker

Det er lurt og viktig å ha med minimum 2 sett av tørt og varmt skift i campen, det er ikke sikkert fuktige klær tørker i løpet av natten. Et ekstra sett av både klær og sko i tillegg til noe tørt å ha med når du er på tur. Ull anbefales. 

Hjertelig velkommen på Riddercamp - håper å se DEG der! 

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn