Foreningen Ridderrennet valgte mandag ny styreleder Håkon Gisholt etter at Cato Zahl Pedersen stilte sin plass til disposisjon etter 4 år i ledervervet med totalt 18 år i styret.

Et brennende engasjement

Valgkomiteen la vekt på Håkon Gisholt sitt store engasjement for å få syns- og bevegelseshemmede ut i fysisk aktivitet spesielt med tanke på bredde og rekruttering, i tillegg til at han er en strukturert, samlende og positiv person.

Håkon Gisholt er 51 år og jobber til daglig som Politibetjent i Kriminalvakten i Oslo Politidistrikt. Håkon er oppvokst i Bergen, 3 barns far og bor på Jessheim. Han brenner for fysisk aktivitet og har vært deltager på Ridderrennet siste 5 år som synshemmet, og syns det er givende å legge til rette for at andre skal dele denne interessen. Tidligere har han drevet med orientering på høyt nivå. Han ble kåret til årets ildsjel i Oslo Idrettskrets 2017. Gisholt kom inn i styret i 2014 og har det siste året hatt vervet som nestleder.

Den nyvalgte lederen understreker betydningen Ridderuka har for ham selv og øvrige syns- og bevegelseshemmede i det norske samfunn.

-Det er et fantastisk arrangement med lang tradisjon (55 år i 2018) og som det vil være en glede å få være med å videreutvikle. Jeg ser et stort potensiale i å få med flere yngre, og vil fortsette det gode arbeidet som er påbegynt med å modernisere arrangementet sier Håkon Gisholt i en kommentar.

En stor takk til tidligere styreleder Cato Zahl Pedersen

-Gjennom 18 begivenhetsrike år har vi hatt en del utfordringer og løftet oss på det. Mest av alt har jeg gledet meg over en god utvikling av våre arrangementer, med uttallige hyggelige og morsomme opplevelser. Det har vært en ære å lede foreningen, og er trygg på at det nye styret tar utfordringene videre sammen med daglig leder Anne-Kristin Wadahl. Cato regner seg som en ekte Ridder, og tenker å delta og oppleve Ridderrennet i fremtiden. Avslutningsvis vil han ønske et godt kommende Ridderarrangement til alle deltakere, ledsagere, frivillige, medarrangører og forsvaret – selv blir han opptatt som leder for den norske troppen i Paralympics i PyeongChang under Ridderuka 2018.

Foreningen retter en stor og hjertelig takk til ham for hans uvurderlige innsats og store engasjement gjennom to tiår. Med sine tidligere idrettslige prestasjoner og meritter har han vært med på å skape blest ved sin deltagelse på Ridderuka. Cato vil fortsette å være en god og viktig ressursperson for organisasjonen. En stor takk for innsatsen rettes også til avtroppende styremedlemmer Roy Martin Wiik Fransplass, Paul Glomsaker, Simen Kjelsrud, Kjetil Korbu Nilsen og Kjell Vidar Røyne.

Styret ble etter vedtektsendring redusert fra 10 til 6 personer. Arne Fagerlie, Bente Åsen Sørum, Tone Englund fortsetter fra det tidligere styret, mens partner i MediaLT Morten Tollefsen og tidligere leder for Lions Norge Heidi Lill Mollestad Oppegaard kommer inn som nye styremedlemmer.